80% Grøntsager / 20% Kød & Fisk

Vores køkken er grøntsagsbaseret. Dvs. at vi tager udgangspunkt i grøntsagerne, frem for den traditionelle fokus på kødet. Måltiderne er sammensat som et sammenhængende forløb af konsistens, råvarer og smag. 

Vores 80/20 køkken er rigt på smag, men giver en god mæthedsfornemmelse. Derudover mener vi at dette grøntsagsbaserede køkken er ét skridt i den rigtige retning mod en mere bæredygtig spise-kultur. 

 

Tilgangen til råvarer

Vi stræber efter at lave god gastronomi i et attraktivt prisleje. Vores tilgang til de lokale danske råvarer er altid med et asiatisk twist. Her er vi især inspireret af hvordan det asiatiske køkken bruger kød som smagsgiver i stedet for fyld. Vi er seriøse omkring vores visioner. Derfor serverer vi ikke oksekød, laks og tun. Vi serverer kød som vi mener er mest bæredygtigt, fx lam, frilandsgris og kulmule. Som gæst skal du ikke selv tage den slags valg, men derimod koncentrere dig om dem du sidder til bords med.

 

Har det vækket noget i dig?

Vores visioner og tanker udspringer fra videnskabelige undersøgelser som fx præsenteres i nedenstående dokumentarer. De er meget bedre til at forklare problematikken end vi er, men vi er et praktisk løsningsforslag. Vores 80/20 køkken er ét skridt i retningen af at vende vores forbrugsmønster. Vi forsøger at vise at man kan mindske sit kødforbrug uden at gå på kompromis med glæden ved god mad og god smag.