Økologi er den nye standard!

Det er ikke for at være hellige. Du ved lige så godt som vi, at vi skal tage os sammen hvad vores resurser angår her på jorden. Tidligere har vi ytret, at vores mål på Frederiksgade42 var 100% økologisk. Vi har dog skiftet mening. Vi oplevede, at de sidste 20% fra 80% til 100% økologi gav udfordringer i forhold til vores forbrug af lokale råvarer.

Eksempel

Vi kan godt nå 100% økologi hvis vi køber flere varer fra udlandet. Men vores holdning er, at der ikke er grund til at bruge resurser på at fragte varer fra spanien og holland, når de samme varer produceres lokalt på Djursland. Her konflikter økologien med bæredytigheden.

Økologisk landsforening er åbne!

Heldigvis er vi i dialog med økologisk landsforening, som faktisk er meget lyttende for vores observationer omkring økologi og bæredygtighed i forhold til fragt og forurening.

Vi har sølvmærket

Det vil sige, at du kan være sikker på 60-90% økologi. Det er mere end de fleste andre spisesteder i byen. Det økologiske spisemærke er et statskontrolleret bevis på, at et spisested satser på økologi. Det økologiske spisemærke kontrolleres af Fødevarerstyrelsen. Kontrollen består i at vi som spisested skal indberette vores indkøbte føde- og drikkevarer. Et stort arbejde, men vi mener at det er det hele værd!

De våde varer udfordrer os!

Det fleste af vores råvarer er økologiske, men det er især omlægningen af vores vinkort til økologi som er udfordrende. Vi vil ikke gå på kompromis med smagen. Derfor er det en fornøjelse at have en dygtig sommelier, gode vinleverandører samt et kompetent og opmærksomt personale.

Vidste du, at mange vine faktisk er økologiske, men at det er for dyrt for producenterne at få deres vin certificeret? Vores økologiske vine er certificerede, og de smager selvfølgelig helt fantastisk!